12 maj 2009

Jordgubbar

Här skulle jag vilja sitta oftare och njuta men vädret vill sig inte riktigt. Det blåser kallt och regnar mestadels just nu. Det sägs väl att när det är kallt i maj blir juni riktigt behaglig... Eller så är det vad jag hoppas på.

Jordgubbssäsongen är här i alla fall... tja inte svenska men vadå gubbe som gubbe bara den är god. Här smaskas det så fort tillfälle ges... Något finns det väl alltid att fira, ja om inte annat kan man fira att gräset blir supergrönt av allt duggande och skvättande från himlen
Det finns faktiskt något att fira. Min kära vän B ska öppna en egen butik här i våran lilla stad... (vissa anser dock inte att Bålsta är en stad men vadå vi har ju en ica) Till saken nu... Hon har slitit hund för detta, tja vi har väl hjälpt till med budgetar och siffror men det är långt från vad hon har slitit. Tyvärr så är detta inte riktigt officiellt så mera kan jag inte berätta. Men skojsigt ska det bli och jag lovar att berätta mera om detta längre fram.
* Ett stort grattis till dig B *
champangen står på kylning... vi måste fira så fort du kommer hem


Vi lessnade faktiskt så mycket på vädret att vi bokade en resa till värmen. Ha ha värmen kommer nog lagom tills vi åker i nästa vecka. Då får det vara så för vi behöver lite semester. Hinner knappt träffa maken numera för det är möten om hittan och dittan... själv är jag uppbokad i princip hela tiden. Ja stackars våra barn *ler*
Lite blommor har jag faktiskt fått att växa säger hon lite blygt och skrapar med foten i marken.... Detta var ett litet livstecken här från Bålsta.
Kram Sari


12 kommentarer:

Mia sa...

Åh så mumsigt med jordgubbar. Ett litet jordgubbsland står på att göra listan här.

Här tycker jag mest att solen har visat sig, men värmen försvann ju för ett par veckor sedan. Hoppas verkligen på bättring på den fronten. :)

Låter skönt med en resa, att komma ifrån allt här hemma behöver vi alla ibland.

Ha en fortsatt härlig vecka!
Kram Mia

Villa Carl Larsson sa...

Så fina sommarbilder. Jag skulle också vilja sitta ute nu. Solen skiner på balkongen men luften och vinden är kall. Men en promenad kanske man kan mäkta med i alla fall :)

Kram Josefin

Lantliga drömmar sa...

Jordgubbar är så goda. Tänk när man var liten och fick sitta i landet och äta hur mycket man ville. Skulle jag göras så i dag blev jag nog inte så poppis, hi hi. Nilla

Vita hjärtan sa...

Men guuu så skönt med en semester...till sol och värme....såå avundsjuk blev jag!!! Jo, lite på jordgubbarna också, dom såg så goda ut ;-)

Kraaaaaaaam
Annemari

Annas skattkammare sa...

nu blir jag avis, både jordgubbar och semester.. det skulle jag med behöva, känner likadant, det är träningar, möten, matcher, kurser och annat! Skulle behöva en paus tillsammans.
Ha det så gott och njut!!
Kram /Anna

Ullis/Leva på landet sa...

Kul att höra från dig. har lovat yngsta sonen att han ska få jordgubbar i helgen. Han fullkomligt älskar det. Hoppas att det går bra för din vän.

Kram Ullis

Evas Bloppis sa...

Jordgubbar då tänker jag på min farmor som alltid bjöd på sina egna jordgubbar med gräddmjölk
Måste köpa såna idag :)

Kram Ewa

Gunilla sa...

Nu blir jag riktigt avis. Jag får vänta på att resa i September men det skall bli riktigt skönt.

Jordgubbar med grädde är ju riktigt smaskens.

Ha en fin resa och trevlig helg

Gunilla

Vitt o Vältummat sa...

Har varit inne i butiken och dreglat:-) Nu ska jag fixa jordgubbar!
Kram/Åsa

Hemmet Är Min Borg sa...

åå som jag blev sugen på jordgubbar nu mmmm
ha en fin helg
kramis Jeanette

Hannis sa...

Vad härligt med en resa!
Kan behövas i denna kyla och blåst.
Hoppas att du har rätt om att Juni blir behaglig=))

Jasså,du har fått din pinne på plats!
Hmmm...Här står den lutad i ett hörn och har inte fått komma ut än.

Ha en uuuunderbar semester!

Kram Hannis

Ps.Det var jättekul att träffa dig!

Vit som snö sa...

Jordgubbar... mmmmmums! Jag har så tur att utanför mitt jobb står Finnerödja och säljer hela sommarsäsongen. Gissa om man det blir jordgubbar till lunch ganska ofta?!
Jaa, då är vi lika klädda, för jag är också mest klädd i svart. Har alltid gillat det bäst.
Så underbart att få åka till värmen! Ha en skön resa!
Kram Cilla