4 februari 2009

Mitt kök

Tänkte presentera mitt kök i dag. Det måste vara något magiskt över just kök, har du en fest så trängs oftast alla i köket. Så jag gillar rymliga kök. Vi förstorade vårat kök för fem år sedan. (se sista bilden) Vissa listor fattas och andra detaljer hade jag nog gjort annorlunda nu när man har facit i handen. Men jag var höggravid och våran "J" plockades ut mitt i allt, så maken åkte mellan neonatalen och köksbygget några gånger.




Från matsalen sett...





Ett projekt jag som ligger är att sätta in frostat "papper" i vitrinskåpet. Men har inte kommit på om jag ska skära ut text eller ngt motiv i "pappret". Har du något bra förslag?


Perfek med två diskhoar, det blir aldrigt trångt. En rund under fönstret och en vanlig på den andra bänken(till höger när man kom in).



Är lite smågalen i lyktor och ljus. Här har jag lagt en kakform i lyktan.




Här är den "andra bänken" Funderar även på att mörk olja eller vit måla bänkarna. Vi har nämligen slarvat och inte sköt dessa ekbänkar så bra... ett par fula fläckar har uppkommit. (tror inte att de går slippa bort)



Denna apparat är en underbar uppfinning... även kaffemalen. Tänk att för några år sedan drack jag helst thé och nu kan jag inte leva utan kaffe. Thé drickandet har jag inte övergett helt utan dricker gärna en varm kopp på kvällen.



Här ifrån kommer man ut till altanen. Min ljus rondell är ofta tänd, många ljus går det åt 13st! (denna finns i butiken för 449kr). I sidan skymtas min underbara bread låda som jag fick av barnen i julklapp.

Mitt problem hörn. Bakom det bruna finns vattenberedaren.... väntar på att den ska lägga av. Därav har vi inte gjort så mycket med detta hörn. Men tankarna finns som vanligt.


Och detta är orginal köket, trångt och smalt. Vi tog ner en vägg och använde gamla tvättstuga ytan. De som sålde huset till oss hade redan byggt en ny tvättstuga i huset, men de hann inte göra om köket innan deras skilsmässa.

Men detta var allt för i dag och glöm inte tävlingen i förra inlägget.

Kram Sari

19 kommentarer:

strömmas sida sa...

Vilket härligt kök. Köket är nog nästans det viktigaste rummet i ens hem. Är man inte nöjd med det så funkar inte resten av rummen heller.
Mysigt med eget hus att kunna fixa och göra som man vill ha det.

Nattkram
Ingrid

heavenandearth sa...

Hej där, Vännen!

Vilken skillnad!
Det blev verkligen jättefräscht o snyggt!
Vet inte hur man gör med ekbänkar när man behöver fixa till dom lite..men jag tror det skulle bli snyggt vilket som, mörkare som vitt!

Var rädd om dig nu!
Jag ska gå o nanna...*gäsp*
Bamsekram!
Iréne

Anonym sa...

Vilket helt underbart kök ni har!!!
Så stort, rymligt och mysigt :) och vilken enorm skillnad sen innan.
Jätte, jättefint!!!

Tyg är också jättefint att sätta på insidan av glasskåp, ex spets, annars tror jag det är vilket som av det du nämde :)

Kram Åsa

liven sa...

Et kjempeflott kjøkken du har:o)
Kan godt skjønne at du er fornøyd med det:o)
En stor forskjell fra det gamle!!
Dette stettefatet ditt var fint:O)

Ha en fin dag:o)

Vikeskärs hem och vardag sa...

Vilken förvandling av köket... Ser jättefint ut nu. Stort och bra. Visst är det bra när man kan köpa billiga skärmar och förändra dem :)
Ha det gott, kram

Les Cotrions sa...

Lovely kitchen you have!!! Congratulations!
Have a nice day!!!
Vale

Vita hjärtan sa...

Du har ett underbart kök! Och en sådan brödburk har jag också! Tycker så mycket om den. Jag väntar på att få till en liten köks-makeover här, men det dröjer visst......maken är inte alls så sugen på det som jag....suck.

Ha det bra!
Kram Annemari

Mjuka sa...

ÅH vilket kök!! Jag har stämplat på brickan
kram Malin

Annas skattkammare sa...

Så fint ni har i köket!! Vilken skillnad mot innan!
Trevlig helg!
Kram /Anna

strömmas sida sa...

Simma lungt *ler*. Det är så skönt med vattengympa.

Jag kollar blocket också. Men här i nejderna så säljs så lite av dom sofforna och försvinner på direkten.

Ja, du har helt rätt. Det är nåt magiskt med madonnor *ler*.

Kram
Ingrid

PÄRLOR av SKROT sa...

hejsan!!Vilket stort och härligt kök ni har,jag tycker väldigt mycket om vitt som bryts av med den indiska bruna färgen,så när jag vill få fram den så betsar jag först med brun/svart sen använder jag en oljelasyr för utomhus den är brunsvart från beckers elit och det blir en otroligt lättskött yta,mitt gamla bakbord har stått ute i regn och är fortfarande lika fint annars är det bara att slipa och måla på igen vi har även gjort vara kökshyllor med oljefärgen,ett tips om du vill ha mörka lättskötta bänkskivor Kram Sussie

Hannashome sa...

Åhh, vad fint ditt kök blev =)
Jag flyttar snart till hus och hoppas jag kan få till det lika fint som du.

Ha de gott/Hanna

Västbacken sa...

Vad fint köket blev när ni gjorde om. Smart med två hoar. Det vill jag också ha när vi gör om nästa gång, särskilt nu när barnen också är med ocj bakar och lagar mat. Jag har nyss målat köksgolvet så det kommer nästan färg på tangenterna. Imorgon blir det varv nr två.

Trevlig helg

Lotta

Hannis sa...

Vilket drömkök!!
Himmel vilken skillnad från hur det såg ut från början!

Önskar dig en trevlig helg//
Kram Hannis

Malin - I min trädgård sa...

Oj vad längesen jag lämnade en hälsning hos dig! Men vilken otrolig skillnad på köket! Jag tycker det var jättefint! Gillade idén med två diskhoar, smart. Jag känner igen det där med att man hade gjort saker annorluda i efterhand, men så tror jag man ofta är. Du vet - aldrig riktigt nöjd ;).

Ha en underbar helg!

Kram M

Ullis/Leva på landet sa...

Verkligen stor skillnad på köket. Tycker att ert nya är jättefint. Sedan kommer man ju alltid på saker vart efter som man skulle vilja göra annorlunda men så är det. Blir man någonsin helt nöjd?!

Ha en bra helg!
Kram Ullis

StrandviksVillan sa...

Vilket underbart ljust kök du har! Gillar alla detaljerna, griffeltavlan, ljusen mm.

Vixen sa...

Vackert kök ni gjort! Skulle vilja göra om vårt men då skulle vi behöva en övervåning först *S* Håller dock på att göra om vardagsrummet just nu och efter det så blir det den trista mörka korridoren mot sovrummen. Älskar att hålla på och pyssla med renovering.

Zarah sa...

Vilket helt UNDERBART kök du har! :D